Moje sery powstają z pełnotłustego mleka koziego. Zawiera czyste, naturalne kultury bakterii oraz podpuszczkę.
Dodatki stosowane w serach są ekologiczne, bez konserwantów i chemii. Przez to serki są zdrowsze i smaczniejsze.
Nasze kozy są pod kontrolą Inspekcji Weterynaryjnej.
Smak seków może się różnić. Jest to uzależnione od pory roku i diety naszych kózek.
Na specjalne zamówienie moich Klientów przygotuję sery bez laktozy.
Bacząc też na preferencje dietetyczne, etyczne lub religijne, przygotuję sery na podpuszczce roślinnej lub mikrobiologicznej (cena i ilość ustalana indywidualnie).
Przykładowa waga serków:
Przykładowe ceny serków są uzależnione od rodzaju sera, czasu dojrzewania oraz dodatków.
Serek podpuszczkowy naturalny miękki 15 zł/200 gr
Serek podpuszczkowy z dodatkami miękki 18 zł/200 gr
Serek podpuszczkowy naturalny twardy 18 zł/200 gr
Serek podpuszczkowy z dodatkami twardy 22 zł/200 gr
Serek sałatkowy kruchy 15 zł/200 gr
Twarożek naturalny 13 zł/200 gr
Twarożek z dodatkami 15 zł/200 gr
Mleko 7 zł/l
Śmietana 10 zł/100 ml
Na Państwa zamówienie zrobię również jogurty naturalne lub owocowe.